Daži iespējamie kritēriji:
Apmierināti un sajūsmināti apmeklētāji, aizbraucot mājās, stāsta par savu ceļojumu, tādējādi iedrošinot citus apmeklēt konkrēto tūrisma vietu un nodrošinot tai pastāvīgu tūristu pieplūdumu. | |
Ir jāciena vietējās tradīcijas un parašas, lai tās saglabātos un lai neaizvainotu vietējos iedzīvotājus. |
|
Tūrisma biznesa panākumus nemēra apmeklētāju skaitā, bet gan apmeklējumu ilgumā, iztērētajā naudā un apmeklējuma kvalitātē. |
|
Tūristi ne tikai iegūst informāciju par konkrēto vietu, bet arī mācās, kā saglabāt tās īpašo raksturu vienlaikus padziļinot savu ceļojuma pieredzi. | |
Vietas attīstība un tūristu skaits nedrīkst pārsniegt pieļaujamās resursu robežas, lai neatstātu negatīvu ietekmi uz vidi. Attīstība un tūrisms ir jāpārvalda tā, lai to videi radītais kaitējums tiktu pēc iespējas samazināts. | |
Lai pēc iespējas apmierinātu vietējo iedzīvotāju vajadzības, tie ir maksimāli jāiesaista lēmumu pieņemšanas procesā. Tūrisma uzņēmumiem ir jānodarbina un jāapmāca vietējie iedzīvotāji, jāpērk vietējā produkcija un jāizmanto vietējie pakalpojumi. | |
Bioloģiskā daudzveidība tiek saglabāta vai palielināta, tādējādi saglabājot dabas kapitālu nākamajām paaudzēm. |